Letujte u Grčkoj opušteno, JUMBO je stigao i u Srbiju

jumbo family

Odlazak u kupovinu sa dvoje male dece. Tako je, već tu može da se stavi tačka i da se ideja batali u startu, da ostaje da visi kao najslađa, ali ipak neobrana višnja negde previsoko na drvetu. Jer većinu roditelja sama pomisao na to dovede do- tačke ključanja! Pakovanje, presvlačenje, plakanje, vožnja, reli između rafova, malo vremena, još manje živaca, još manje od manje novca, opet plakanje (sada vaše).

Zbog toga je svakoj porodici bitno da što više toga za klince i kuću može da kupi na jednom mestu, da to može da obavi brzo, da izbor bude bogat, raznovrstan, a da cene ne osiromaše budžet koji po istanjenosti vodi “mrtvu trku” sa  strpljenjem.

I daleko od toga da trgovinski lanci ne prepoznaju tu potrebu korisnika njihovih usluga. Poznaju je jako dobro. Samo je ne koriste za naše dobro. Kad od dinara treba da napraviš dva, vrlo lako to primetiš- ukoliko je reč o marketu, hranu zaista i nabaviš povoljnije, ali pelene, hrana za decu, igračke i pogotovo garderoba, ćuprija su na kojoj će iz nas iscediti što nisu na mostu.

Poseta specijalizovanim prodavnicama za decu znači donekle povoljnije pelene i hranu, čak i poneku krpicu, ali oni nepogrešivo igraju na igračke, uvek promućurno pozicionirane nadomak kase! Opkole je samopouzdano, okićene strogim cenama kao ratničkim bojama i čekaju svojih pet minuta, u samoj završnici kupovine!

Pravi rat nastaje pred svaku sezonu, kako da nas izuju da bismo se obuli, ili opremili dete za školu. Sa sve osmehom na licu, pa nam dođe još da im se i zahvalimo što su nam uzeli tolike pare. Samo ne znam da li će nam doći da- dođemo opet! Jer sada je odnos snaga malo drugačiji, jedan “njihov” prešao je izgleda u “naše” redove!

Baka i deka nam se spremaju za Grčku, kažu, napomenule im kolege s posla da obavezno svrate u JUMBO jer im je nadomak letovališta. Sve za klinčadiju, školu, kuću, baštu, izbor raznovrstan, cene odlične. Pitam, za koga odlične, za nas, kažu. Muž potvrdno klima glavom, isto iskustvo nosi iz JUMBO prodavnica u Švajcarskoj!

Samo nekoliko nedelja kasnije stigne mi ponuda da pred samo otvaranje posetim JUMBO u Beogradu, prvi u Srbiji. A ja sam, nije teško to primetiti, posebno “na ćoše” kada je o kupovini reč. Do te mere ogorčena da odavno u kupovinu ne odlazim s mišlju šta mogu da dobijem, nego gde će ovaj put da me zavrnu! Tako sam ušla i tamo.

jumboss

Ali sve moje predrasude pale su već na samom ulazu, skinuli su ih sa mene kao kaput i ostavili sa strane, da mi ne smeta- vidim odmah, igračke drže podalje od kase. Kao kobac gledam, izvirujem šta su onda stavili tamo?! Najslađe za kraj, prvo smo ipak skrenuli desno, među igračke, jer prioriteti se znaju. A i ko je najjači u porodici.

Odmah da vam kažem, plakaćete i tamo, svi, od najmlađeg do najstarijeg! Toliko nam se toga dopalo da su sve metode pregovaranja ničice pale pred onom- najgrlatiji kupac je uvek u pravu. Kad smo postigli željenu frekvenciju, odnosno kupili mir (čitaj: ogroman žuti bager, crveni traktor s prikolicom punom drva, čamac, mekana šarena lopta i hvala nebesima na ekstra šuškavoj kesi sa 6 pari šarenih čarapa koji su i Lenu bacili u zen!) krenuli smo polako dalje da i mi, uslovno rečeno odrasli, vidimo čega još ima.

Gledala sam i svemu nalazila mesto u kući, od hodnika, preko kupatila, dnevne sobe, spavaće, pa sve do dvorišta. Nismo pošteno ni ušli, a već su nas “kupili”, s obzirom na sveukupnu ponudu u neverici smo nekoliko puta ponovili da moramo doći opet. Cene naočigled pariraju kvalitetu, kao suknja koja savršeno pada niz nogu. To, da te poštuju kao kupca, bio mi je najjači, a opet, najneverovatniji osećaj. I to je pomalo tužno, ali i rekoh vam da ćete svi plakati.

Sasvim dovoljno velik da sve obiđeš brzo, a cene sasvim dovoljno niske da izađeš punih ruku i da se konačno ne osećaš prevarenim. Da si, kao, kupio detetu veliki bager koji se raspadne još u kolima, na putu do kuće. Kvalitet robe je na mene ostavio poseban utisak. Ne jurim kao sumanuta za dečjim igračkama sklanjajući otpadajuće delove, kako ne bi krenuli put dečjih stomaka. Već sam im smislila i slogan- naši pokloni trajaće duže od rođendanske žurke, bar do sledeće!

jumbos2

Oni koji žele da đumle kupujemo kod njih neće nam rasturati porodicu na tabore, kako bismo sve što nam treba nabavljali razbacani po gradu kao predatori. Mislim, ne moraju, ali bilo bi dobro za njih, jer sada više ne morate u Grčku na more s grčem u novčaniku, da ostane bar deo budžeta da se u povratku svrati u Jumbo. Možete da letujete opušteno, JUMBO je stigao i u Srbiju!

U povratku kroz prepisku s prijateljima saznam da svako putovanje u Grčku, Švajcarsku, Makedoniju, Bugarsku ili Albaniju iskoriste da svrate u tamošnji JUMBO. Izgleda da samo ja, kao prevarena žena, sve poslednja saznam. Pa i to da postoji kupovina posle koje se ne osećaš upravo tako- prevareno.

Nadamo se samo da cene neće rasti kao temperatura kako leto bude odmicalo, pa da se ne sledimo tamo negde pred zimu, na kasi. Znam da ćemo ih držati na oku. Jer mi smo, posle ovog iskustva jedna razmažena porodica. Podigli smo standarde i do onih najslađih višanja na vrhu drveta. I lako ćemo da stavimo tačku na samu ideju odlaska u tu porodičnu kupovinu ako više ne budemo mogli da ih dohvatimo.

PS Šta je poslednja linija odbrane, kod kase? Pa nešto morate da saznate i sami. Mislim, ne morate, ali bilo bi dobro za vas! Pronaći ćete ih u Milutina Milankovića 86a. Lako, čak i ako ste od onih (Novosađana) koji se uvek izgube u Beogradu.

Napomena: tekst je realizovan u saradnji sa Jumbo centrom Srbija

2 thoughts on “Letujte u Grčkoj opušteno, JUMBO je stigao i u Srbiju

    1. Hvala i Vama, dominira s razlogom, baš ovih dana planiramo da odemo ponovo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *