Medijski treninzi

Radionica o javnom i medijskom nastupu

javni nastup 1Kojim god poslom da se bavite, kad tad dođete u situaciju da svoje znanje ili rezultate treba da predstavite javno, a da od načina na koji to radite zavisi Vaš uspeh, napredak ili zarada. Ma koliko da postižete u svom domenu, neuspešan nastup okrnjiće kompletnu, za Vaš napredak vrlo bitnu, sliku o onome čemu ste posvećeni i u čiji kvalitet Vam je važno da uverite druge. I ponekad za to imate samo jednu priliku!

Svega 1 % ljudi rodi se sa darom harizmatičnog govora. Za sve nas ostale dobra vest je da je reč o veštinama i znanjima kojima se može ovladati!

Dve decenije iskustva u radijskom i televizijskom novinarstvu, kreiranje i vođenjesvih vsta televizijskih formata kao i vođenje brojnih većih ili manjih manifestacija (Festival uličnih svirača, Interfest itd.) nadogradila sam sertifikatom medijskog trenera pri Nezavisnom udruženju novinara Srbije. Apsolvent sam psihologije sa dodatnom edukacijom za psihoterapeuta. U jednodnevnoj interaktivnoj radionici, kroz nekoliko sesija, na zanimljiv način pomoći ću Vam da usvojite znanja i veštine kojima ćete iz svakog Vašeg javnog i medijskog nastupa izvući najviše za sebe!

Saznajte šta je u osnovi straha od javnog predstavljanja, kako da promenite disfunkcionalne misli i prevladate tremu, kako da pravilno dišete i ojačate samopouzdanje, šta su osnove dobre pripreme. Poseban deo modula posvećen je razrađivanju specifičnosti medijskog nastupa u okviru kojeg ćete saznati kako da u svega 5 minuta “živog” programa, u dužoj emisiji sa više sagovornika ili pak u prilogu u kojem Vam je na raspolaganju svega 30 sekundi, kažete upravo to što je u tom trenutku najbitnije za uspeh Vaše ideje.

Kako da se izražavate, obučete, sedite, prekinete sagovornika, izbegnete odgovor na pitanje, izborite se za vreme, pažnju, informaciju više! Kako da se snađete u neočekivanim, nesvakidašnjim situacijama koje mogu da Vas iznenade tokom medijskog nastupa.

Radionica je namenjena studentima, svim vrstama udruženja, političkim organizacijama, poslovnim ljudima i pojedincima koji žele da unaprede svoje veštine u ovoj oblasti.

Javite se da se dogovorimo o vremenu i mestu organizacije radionice, u Vašoj ili grupi koju oformim.

Kontaktirajte me

Radionica osnova medijske pismenosti

javni nastup 2Znate li da u svaku redakciju dnevno stigne preko 1000 mejlova?! Da dežurni novinari prime na desetine poziva u toku smene i da sve to rade u atmosferi stalne žurbe da se ispoštuju uvek kratki vremenski rokovi do sledećeg emitovanja vesti? Kako da u tim uslovima uredniku zapadne za oko baš Vaš mejl o najavi Vašeg, za društvo važnog događaja, izveštaj sa njega, ukazivanje na neki važan problem kojim se bavite, na Vašu organizaciju? Kako da privučete pažnju novinara koji će nastojati da Vaš rad redovno prati? Saznajte  i naučite sve to na jednodnevnoj, inetraktivnoj radionici!

Uz puno praktičnih i zanimljivih vežbi ovladaćete veštinama pisanja naslova, vesti, izveštaja, obaveštenja za javnost, predstavljanja svog rada i organizacije. Naučite kako da razdvojite bitno od nebitnog, kako da u prvi plan stavite najatraktivnije informacije, kako da prilikom prezentacije razmišljate kao urednik koji će sadržaj izneti na za publiku najzanimljiviji način. Kako da dobro pripremite i sebe i novinara da tema kojom se bavite privuče pažnju javnosti, neophodnu za dalju realizaciju!

Ukoliko imate odlične rezultate, bavite se vrednim idejama ali imate utisak da ste medijima i društvu “nevidljivi” ili da ne dobijate pažnju kakvu zaslužujete s obzirom na rezultate koje ostvarujete, vreme je da ovladate veštinama i znanjima koja će vaš rad predstaviti u pravom svetlu i izazvati željenu reakciju.

Imam dve decenije iskustva u pisanom, radijskom i televizijskom novinarstvu, na pozicijama urednika, novinara i voditelja. Osmišljavala sam za to vreme sve vrste informativnih i zabavnih formi, iz studija i sa terena, kao i brojne gledane autorske formate. Sertifikovani sam medijski trener od strane Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Imam dodatnu edukaciju za copywritera i redovno pišem o brojnim društvenim pojavama na ovom blogu. Moje iskustvo u novinarstvu i edukaciji pomoći će Vam u Vašem poslu.

Radionica je namenjena svim vrstama udruženja, političkim organizacijama, poslovnim ljudima i pojedincima koji žele da unaprede svoje veštine u ovoj oblasti.

Javite se da se dogovorimo o vremenu i mestu organizacije radionice, u Vašoj ili grupi koju oformim.

Kontaktirajte me